Top Pensule De Machiaj

Cand vine vorba de machiaj, modul in care il aplici este la fel de important ca si  materialele pe care le folosesti. Poti avea o baza excelenta, dar daca nu folosesti tehnica corecta de aplicare, poate fi dificil sa obtii cele mai bune rezultate. 

Prin urmare calitatea pensulei de machiaj este determinata de buna alegere pentru un rezultat excelent. 

Iti recomand  mai jos cele mai bune pensule de machiaj pe care merita sa le ai.

La ce se folosește o perie de machiaj? Cum se folosește o perie de machiaj? Răspunsurile la aceste intrebări le poti vedea mai jos.

Sigma

Sigma Beauty Brush Value sunt pensulele preferate ale make-up artistilor, fiind marca pe care am intalnit-o cel mai des in timpul sedintelor foto in studio! 

Sunt foarte versatile, eficiente, iar durata lor de viata este extrem de buna.

 Acest brand este deosebit de cunoscut in Statele Unite.

Sigma Beauty Brush Value

Vezi pretul pe NOTINO

De ce sa alegi Sigma?

 • Durata de viata a periilor este impresionanta
 • Usor de utilizat

Sigma Beauty F80

Vezi pretul pe NOTINO

Sigma Beauty Complexion Air Brush Set

Vezi pretul pe NOTINO

Real Techniques

Această alta optiune include patru perii si un burete de machiaj.

Pot fi folosite pentru a aplica fond de ten, fard de obraz, evidentiere si machiaj pentru ochi dintr-o singura miscare.

Perii sunt sintetici si tăiati cu precizie, astfel incat sa fie durabili si usor de curatat. Manerele sunt fabricate din aluminiu, ceea ce le face usoare pentru o manipulare mai simpla.

Acest set cu 5 perii de machiaj este destinat incepatoarelor si celor care doresc sa aplice machiajul intr-un mod simplu. 

Real Techniques Everyday Essentials

Vezi pretul pe NOTINO

Set Kit pentru machiaj natural 3 piese Real Techniques Sculpting

Vezi pretul pe ESTETO

Vezi pretul pe ELEFANT

Bobbi Brown

Acestea sunt un element de baza in machiajul multor make-up artisti profesionisti, iar pensulele precum Full Coverage Face Brush sau Eye Shadow Brush au devenit cele mai bine vândute.

Bobbi Brown Foundation Brush

Vezi pretul pe NOTINO

Full Coverage Face Brush

Vezi pretul pe NOTINO

Eye Shadow Brush

Vezi pretul pe NOTINO

MAC Cosmetics Firelit Kit

MAC Cosmetics Firelit Kit

Vezi pretul pe NOTINO

MAC Cosmetics 170 Synthetic Rounded Slant Brush

Vezi pretul pe NOTINO

Melkior

Una din pensulele foarte bune, este pensula de pudra si blush de la Melkior. Este o pensula foarte pufoasa, moale si fina.

Este o pensula care aplica uniform, fara prea mult efort.

Pensula Pentru Pudra Si Fard De Obraz

Vezi pretul pe MELKIOR

Ce pensule sunt esentiale?

Daca nu esti profesionista in arta machiajului, cu patru sau cinci perii vei avea mai mult decat suficient, spune Eva Raya, cofondatoare a mărcii Alice in Beautyland.

Cel mai practic este sa ai putine perii, dar de buna calitate, care au mai multe functii, mai ales daca esti o iubitoare a machiajului.

Periile la care nu poti renunța in niciun caz sunt: o perie pentru baza de machiaj, o perie de fard si o perie groasa, dar mica pentru a estompa fardurile.

Ca accesorii mai putin esentiale, iti recomand sa investesti intr-o perie pentru corector si una pentru a contura linia ochilor.

Ce tipuri de pensule exista si la ce se folosesc fiecare?

Chiar daca nu ai nevoie de toate, trebuie sa stii ca exista multe tipuri diferite de perii, fiind fiecare conceputa pentru o utilizare specifica.

Mai jos iti explic care sunt cele mai uzuale pensule si la ce foloseste fiecare dintre ele:

Fata

 • Skunk: Este cea mai folosită perie pentru aplicarea fondurilor de ten lichide. Puțin densa, cu părul moale și lung.
 • Kabuki: Ideala pentru aplicarea machiajului sub forma de pudra.
 • Fard: Se pot rotunji sau tăia pe diagonala.
 • Corector: Sunt rotunjite si plate. Perfecte pentru produse lichide.
 • Ventilator: Asa cum sugereaza si numele, au forma unui ventilator. Plate si nu foarte dense, perfecte pentru aplicarea marcatorului.

Ochi

 • Fard de pleoape: Perii mici, rotunjite și groase. Cu părul scurt.
 • Amestec: Nu la fel de groase ca cele anterioare și cu părul mai lung, ele servesc pentru a estompa umbra fără a lăsa „tăieturi”.
 • Eyeliner: De obicei sunt teșite și plate. Foarte precis, special pentru cremă de ochi.

Buze

 • Perie de buze: Perii mici, plate, pentru a aplica rujul cu precizie.

Cum sunt curățate și îngrijite periile de machiaj?

Odată ce am obținut o colecție bună de perii, ceea ce este firesc este că vrem să avem grijă de ele, astfel încât acestea să dureze cât mai mult posibil. Experții nu se obosesc niciodată să consilieze cât de important este să aveți perii curate pentru a preveni infecțiile și pentru a prelungi durata lor de viață utilă ( 2 ) . Pentru a menține instrumentele noastre de machiaj în stare perfectă, este necesar:

 • Spălați-le de cel puțin două sau trei ori pe lună – în funcție de modul în care le utilizați – cu săpun ușor sau șampon. Aplicați cu un burete, spumați în palma mâinii și clătiți cu multă apă rece. De asemenea, puteți cumpăra un detergent special pentru perii.
 • Dacă sunt deosebit de murdare sau a trecut mult timp de când le-ați curățat ultima dată, folosiți alcool pentru a le dezinfecta complet. Le puteți „înmuia” câteva minute.
 • Odată curățați, lăsați-i să se usuce orizontal într-un mediu ventilat, bine separat unul de celălalt. Cei mai perfecționiști pot achiziționa un suport special de uscare pentru perii.
 • Când sunt uscate, așezați-le într-o cutie sau recipient în care nu vor fi zdrobite. În cazul în care păstrați capacele de păr, nu ezitați să le folosiți

Cum să vă curățați periile de machiaj?

Să vorbim despre întreținere, deoarece pentru utilizarea optimă a periilor dvs. și mai ales pentru a le prelungi durata de viață, curățarea este într-adevăr un pas major.

Pentru a face acest lucru, după fiecare utilizare, pulverizați un detergent ușor pentru perii care vor îndepărta reziduurile de machiaj, vor curăța perii și vor menține perii moi și mătăsoși. Ștergeți apoi periile pe o cârpă curată.

O dată pe săptămână, vă sfătuiesc, de asemenea, să vă curățați și mai mult periile pentru a îndepărta toate reziduurile de machiaj. Pentru a face acest lucru, utilizați un săpun ușor cu pH neutru, de preferință fără parfum, cum ar fi un săpun pentru bebeluși.. Pentru acest pas, puteți utiliza opțional un covor de curățare care va ajunge în fiecare colț al periilor. Și, mai presus de toate, nu uitați să vă lăsați periile să se usuce cu capul în jos pentru a preveni stagnarea umezelii în peri.

Burete de machiaj

Deși din punct de vedere tehnic nu este o pensulă, puteți folosi bureți pentru a aplica machiaj pe unele dintre locurile îngrijitoare de pe față. De exemplu, sub ochi (la revedere cearcăne!) Și partea interioară a liniei inferioare a genelor unde puteți aplica prea mult produs fără să vă dați seama.

Vă recomandăm să udați întotdeauna buretele de machiaj. Astfel, nu vor exista urme de aplicare a fondului de ten pe pielea ta și vei avea un aspect mai omogen al pielii.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *